Workshops

Workshop “portretfotografie bij natuurlijk licht”:

Houd jij ervan om portretfoto’s te maken van je familieleden of vrienden, maar ben je vaak niet tevreden over het resultaat?
In deze workshop leer ik je om mooie en sprekende portretten te maken bij daglicht.
Het wordt een praktische dag waarin je zelf actief aan het werk gaat.

In het ochtenddeel bespreken we camera-instellingen, praktische (huis, tuin en keuken) hulpmiddelen en aandachtspunten die van belang zijn bij portretfotografie.
Na de lunch gaan we naar buiten om het geleerde in de praktijk te brengen. Hierbij ben je afwisselend fotograaf, assistent of model.

Je kunt meedoen met een spiegelreflexcamera of een camera waarbij diafragma en sluitertijd handmatig zijn in te stellen.
Om goed met de behandelde camera-instellingen te kunnen werken is het handig als je een basiscursus fotografie hebt gevolgd en je enige ervaring hebt met het werken met diafragma, sluitertijd en iso-waarde.

workshop natuurlijk licht

 

Workshop “fotografie, opfrissen basiscursus”:

Heb jij een basiscursus fotografie gevolgd, maar is de kennis wat weggezakt en fotografeer je weer regelmatig op de automatische stand?
In deze workshop leer ik je de basisinstellingen van het fotograferen m.b.v. handmatige belichting.
Het wordt een praktische dag waarin je zelf veel aan het werk gaat met je camera.

In het ochtenddeel bespreken we camera-instellingen zoals: diafragma, sluitertijd, iso-waarde, witbalans, verschillende lichtmeetmethodes, scherptediepte en scherpstellen.
Daarnaast is er aandacht voor het maken van een mooie compositie: hoe zorg je ervoor dat je foto een aantrekkelijke foto wordt.

Na de lunch gaan we naar een mooie plek in de buurt van Meppel om het geleerd in de praktijk te brengen.
Hierbij krijg je een aantal praktische opdrachten mee. Ik ben voortdurend in de buurt om te ondersteunen waar nodig.

Je kunt meedoen met een spiegelreflexcamera of een camera waarbij diafragma en sluitertijd handmatig zijn in te stellen.

home16

 

Voor alle workshops geldt het volgende:

* max. 6 deelnemers
* incl. gehele dag koffie/thee
* incl. lunch

Tarief € 95 (incl. BTW)